SETEM Catalunya reivindica la importància dels voluntaris i activistes

Sense la implicació d’aquests grups, el programa dels Camps de Solidaritat no hagués arribat tan lluny

 

QUERALT SIMÓ // Durant la sessió informativa d’ahir sobre els Camps de Solidaritat de SETEM Catalunya, la coordinadora dels Camps, Teresa Vidal, va explicar que SETEM Catalunya compta actualment amb més de 1.100 socis i amb un centenar de voluntaris i activistes. SETEM Catalunya és una ONG sense ànim de lucre que té com a objectiu “generar consciència crítica sobre les desigualtats al Sud”. Actualment, compta amb diferents delegacions territorials (com SETEM Madrid, SETEM València o SETEM Andalusia).

Vidal, en nom de SETEM Catalunya, va reivindicar la importància dels voluntaris i activistes i va subratllar que els Camps de Solidaritat, organitzats per SETEM Catalunya, no s’han d’entendre ni com a Camps de treball, ni com a “viatges de turisme alternatiu”. Són una experiència “per conèixer de primera mà quina és la realitat dels països del Sud“. La coordinadora dels Camps va defensar que l’origen de les desigualtats està al sistema capitalista i que “no hi ha països pobres, sinó països empobrits; i no hi ha països rics, sinó països enriquits”.

Aquest any SETEM Catalunya compta amb 21 Camps en 14 països d’Àfrica, Amèrica Llatina i Àsia. Més de 5000 persones han participat al programa dels Camps de Solidaritat. En són un exemple Anna Morales i Martí López, que actualment són voluntaris. Ambdós van explicar la seva experiència personal dels Camps durant la xerrada informativa d’ahir, realitzada al carrer Tàpies 1 de Barcelona.

IMG_7581 copia
La voluntària Anna Morales, la coordinadora Teresa Vidal i el voluntari Martí López, ahir, durant la sessió informativa sobre els Camps de Solidaritat // Font: Queralt Simó

Morales, de 34 anys, va fer el seu primer Camp a l’Índia amb tan sols 22 anys, i anys més tard el va fer a Camerun i a Uganda. “El que realment importa és l’experiència resultant i no pas l’elecció del país on es farà el Camp”, va comentar Morales. El voluntari Martí López, per la seva part, va fer un Camp a Nicaragua fa tres anys i després de l’experiència, va decidir col·laborar a SETEM Catalunya. López va explicar que va ser una “gran experiència” perquè la gent d’aquell país li va mostrar una altra concepció de la vida.

El programa dels Camps de Solidaritat porta 25 anys actiu, i des d’aleshores cada vegada són més les persones que s’uneixen com a voluntaris. Sense ells, “SETEM Catalunya no podria tirar endavant”, va explicar Teresa Vidal. Al programa Camps, hi ha una persona coordinadora (Teresa Vidal), però darrere hi ha 50 voluntaris que han passat per l’experiència dels Camps i després l’expliquen com a testimonis, que ajuden a preparar la informació del programa i que comparteixen la filosofia dels Camps de SETEM Catalunya: generar una mirada crítica sobre les desigualtats globals que hi ha al món.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s