Finalitza la campanya de donació de sang a la UPF

12657792_1120690744621383_1501976937236602970_o
Per poder donar sang cal tenir més de 18 anys i pesar més de 50 kg // Font: Paula Boira

PAULA BOIRA // Ahir va finalitzar la campanya de donació de sang de la Universitat Pompeu Fabra al Campus del Mar.  Encara no es coneixen el nombre total d’alumnes que han esdevingut donants durant la campanya que ha visitat els tres campus durant els mesos de gener i febrer.

El Luis Soto, de 25 anys, cursa quart de medicina a la UPF i ha donat sang més de 10 cops. Per ell aquestes donacions són tots avantatges: “contribueixes a millorar la salut de la gent i també t’informen sobre el teu grup sanguini i de coses com l’Hepatitis i el VIH”.

Jo puc ser donant?

La doctora Susana Diaz porta més de 25 anys als bancs de sang. Ella ens explica que les condicions bàsiques perquè una persona pugui ser donant són tenir 18 anys i pesar més de 50 kg. Però també hi ha d’altres més específiques com no ser portador del virus de la SIDA o VIH, de l’hepatitis B o C o no haver-se injectat drogues mai. Amb tot, abans de començar els donants emplenen un formulari que els permet conèixer a ells i als metges si tenen algun impediment per donar sang.

Cada dia es necessiten 1.000 donacions per atendre els malats. El banc de sang sol tenir reserves de sang per 11 o 12 dies de tots els grups sanguinis, encara que les reserves de grups negatius (A-, B-, O- i AB-) normalment es mouen entre els 6 o 8 dies.

En un any una dona pot donar sang 3 cops, mentre que un home pot fer-ho 4. A Catalunya 200.000 persones donen sang com a mínim un cop a l’any, i 9 de cada 10 repeteixen. A més, 1 de cada 10 persones necessitarà una transfusió de sang algun cop en la seva vida.

Anuncis

One thought on “Finalitza la campanya de donació de sang a la UPF

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s