Més de 40 nens escolten els contes solidaris de Nona Umbert

Els diners recaptats durant l’espectacle aniran destinats a l’ONG Ajuda’m a viure

QUERALT SIMÓ // Ahir a la tarda, al centre cultural La Violeta de Gràcia, es va realitzar un conta-contes solidari a favor de l’ONG Ajuda’m a viure, que treballa per al desenvolupament de l’Àfrica Subsahariana. L’espectacle, organitzat per la mateixa ONG, es va fer amb l’objectiu de recaptar diners per a la maternitat de l’Àrea Sanitària de Guiba (localitat de Burkina Faso). D’aquesta manera, els beneficis permetran que les dones de Guiba puguin tenir els seus fills en millors condicions.

La contaire, Nona Umbert, va explicar tres contes diferents a més de 40 nens. Els infants van poder gaudir d’un espectacle proper i amè, acompanyat d’efectes de llum i de cançons (com Caragol treu banya, l’Escarabat bum-bum o bé La lluna, la pruna). Durant la funció, Umbert va emprar diversos materials, com peluixos o maquetes d’ocells que tenien fils per moure’ls les ales.

Des de fa 10 anys, Umbert es dedica professionalment a explicar contes als més petits, juntament amb el seu company Xavier Basté. Ambdós pertanyen a la companyia d’espectacles Fes-t’ho com vulguis. Aquesta és la primera vegada, però, que Umbert explica contes a favor de l’ONG Ajuda’m a viure. Tot i així, la contaire explica que si li proposen alguna iniciativa així, no dubtarà en acceptar.

L’espectacle, realitzat al barri de Gràcia de Barcelona, va ser d’entrada gratuïta i els donatius van ser voluntaris. La funció va acabar amb un fort aplaudiment i amb rialles, tant dels més petits com dels pares. Al final, alguns dels infants es van acostar a la contaire per fer-li dos petons.

IMG_7891.JPG
La contaire Nona Umbert, ahir, durant l’espectacle solidari a favor de l’ONG Ajuda’m a viure // Font: Queralt Simó

Deixa un comentari