Les seves vacances

  • L’ONG Aspanias organitza un nou viatge per a persones amb diversitat funcional
  • A l’hora de decidir el lloc, les preferències del grup són primordials

QUERALT SIMÓ // S’acosta la Setmana Santa, i l’Associació Aspanias ja té en marxa un nou viatge del 19 al 24 de març. El destí escollit és Peñíscola (Castelló). Els viatjants són un grup de persones (tots ells majors d’edat) amb diversitat funcional o amb trastorns del desenvolupament. Tot i que aniran acompanyats d’educadors/es que els oferiran el suport que necessiten, tots ells gaudiran de les seves vacances perquè són viatges que s’organitzen en funció de les seves preferències.

12466259_1592347317652470_1495843761681527918_o.jpg
Un grup de vacances a Rialp (Lleida), durant el desembre del 2015 // Font: Associació Aspanias

Alguns pares potser estan nerviosos perquè els seus fills marxaran uns dies (segurament una setmana), però saben que tornaran feliços, i això els reconforta. El viatge d’aquest any facilitarà la inclusió social de les persones que tenen algun tipus de discapacitat, pel fet que fomenta la seva participació social. De fet, l’ONG Aspanias, que té la seu al carrer dels Enamorats 109 de Barcelona, realitza aquest tipus de viatges des dels anys 60. Des d’aleshores, els donen l’oportunitat de gaudir d’uns dies de vacances i de decidir on marxar. Són ells qui diuen on volen anar, i en funció de la viabilitat del viatge, l’Àrea de Lleure d’Aspanias tria un lloc o un altre.

Tots som iguals, tots som diferents

Quan li preguntem a Cristina Rodríguez, responsable de l’Àrea de Lleure i Voluntariat d’Aspanias, què en pensa del fet que es consideri que les persones amb algun tipus de discapacitat no són tan “vàlides” com la resta, ens respon que “tots som iguals, tots som diferents” perquè tothom té unes “capacitats particulars”. Per tal d’exemplificar-ho, pensem en dos amics. Ambdós són iguals (són persones), però no tenen les mateixes capacitats. I succeeix el mateix amb una persona amb diversitat funcional. No hem d’oblidar que els individus amb algun tipus de discapacitat són persones, i com a tals han de tenir la mateixa cabuda al món que nosaltres.

Avui en dia, la gent encara es sorprèn quan veu a persones amb diversitat funcional menjant en el bufet d’un hotel. S’obliden del fet que poden menjar igual que la resta. Simplement necessiten un suport per a poder fer-ho. Els viatges que ofereix l’ONG Aspanias no només beneficien a aquestes persones a nivell social, sinó també a nivell psicològic. Hem de tenir en compte que els educadors/es no només els ajuden a afrontar el seu dia a dia, sinó que també els demostren que tenen capacitats.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s