Un barri en moviment

PAULA BOIRA // Onze del matí a la Nau Ivanow de la Sagrera. Quim Terré, coordinador de l’associació la Sagrera es mou, ens espera a dintre per explicar-nos un poc més d’aquest projecte que va iniciar fa cinc anys un grup de veïns de la Sagrera. El seu objectiu és i segueix sent ajudar la gent del barri, cada cop més afectats per la crisi econòmica actual.

La sensibilització i solidaritat dels veïns és la base de l’associació. Ells com a voluntaris porten endavant tots els projectes que la Sagrera es mou organitza: banc del temps, recollida d’aliments, facilitació de recursos escolars per nens en risc d’exclusió, etc.

Un dels projectes que organitzen setmanalment és el mercat d’aliments frescos. Cada dimecres i dissabte un grup de dos a tres voluntaris s’acosten al mercat de Felip II per recollir i repartir aliments frescos (fruites, verdures, peix, pa…) a famílies necessitades del barri. Tots els aliments provenen de les mateixes parades del mercat o de comerços propers. Així aquesta iniciativa permet que no es malbaraten els aliments sobrants del mercat i que les famílies sense els recursos necessaris per comprar-los els puguin aprofitar.

Amanda Carmona i Mayte Maldonado fan el torn del dissabte 21 de febrer al mercat.  El sistema d’actuació és molt simple: les parades del mercat separen els aliments que ja no van a comercialitzar i els entreguen a les voluntàries. Aquestes pesen els aliments i els divideixen segons el nombre de membres de cada família. En aquest cas són tres les famílies que s’acosten al mercat derivats per l’assistent social del barri.

Aquesta activitat es realitza conjuntament amb l’Ajuntament de Barcelona i únicament s’atura durant el mes d’agost, obligada pel tancament de moltes parades i les vacances dels voluntaris habituals. Així i tot l’associació reparteix a les famílies uns tiquets bescanviables a les parades del mercat que segueixen obertes i en son col·laboradores.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s