Els presos de Quatre Camins escriuen un conte sobre les colònies de gats

El projecte inclou la representació d’un teatre de titelles per a sensibilitzar els més petits

ANNA S. RIBAS // Els interns del Centre Penitenciari Quatre Camins (CPQC) han redactat i il·lustrat un conte infantil: L’adopció de la Mika. L’activitat s’anomena ‘Gats, contes i titelles’ i està destinada a les escoles del municipi. La iniciativa està promoguda per l’associació Gats La Roca, que s’encarrega del control de les colònies de gats de la Roca del Vallès, la Torreta i Santa Agnès.

L’objectiu és sensibilitzar els infants i les famílies de la Roca sobre què implica tenir un gat i donar a conèixer la feina que elaboren els interns a les colònies. “Quan vam començar oferíem xerrades de sensibilització però no teníem cap material didàctic per a fer-la i quedava una mica buida”, explica Sara Diaz (educadora del CP) a EL 9 NOU.

L’activitat tindrà una durada d’una hora en la qual es pretén que alumnes de tres a cinc anys “es traslladin, gràcies a l’ajuda d’un conte, un teatre de titelles i un joc interactiu, al món dels gats de carrer”, explica Gats La Roca en un comunicat. S’espera que tot el material s’acabi durant aquest mes de març i poder començar amb les representacions a l’abril. L’equip que durà a terme l’activitat estarà format per interns del CPQC i voluntaris de l’associació.

El conte explica la història de la Mika, una gateta abandonada que descobreix com funcionen les colònies de felins gràcies al Turó, un gat del carrer. En la narració s’explica la importància de posar un xip a les mascotes per a identificar-les. S’entregarà un exemplar gratuït a cada infant per a que el pintin a casa i així poder arribar a altres membres de la família.

“Hi ha una falta de respecte i educació envers als gats de carrer i una tinença irresponsable i abandonament de gats dòcils. Creiem que la població està més conscienciada pel que fa la tinença de gossos que no pas de gats”, afirma Diaz.

Gràcies a una subvenció concedida per l’Ajuntament s’ha pogut fer una primera tirada de 500 exemplars. Les persones interessades podran obtenir un conte –a les parades o sol·licitant-lo a info@gatslaroca.com– per un petit donatiu de cinc euros que serà destinat íntegrament a la impressió de més exemplars.

Anuncis

One thought on “Els presos de Quatre Camins escriuen un conte sobre les colònies de gats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s