El barri de Sant Antoni en peu per ajudar als refugiats

PAULA BOIRA // Més de 60 persones van acudir ahir al vermut solidari que celebrava ahir el refugi del barri de Sant Antoni als jardins de l’Alguer de Barcelona. L’objectiu principal era recaptar donacions pel projecte Melissa, el qual dona 1.000 àpats diaris a persones refugiades a l’illa de Samos (Grècia) i que necessita 300€ al dia per seguir fent-ho.

Durant l’acte es va denunciar la política europea enfront el problema dels refugiats i s’expressà el rebuig per l’acord que la Unió Europea firmarà amb Turquia el pròxim 17 de març. Els organitzadors també explicaren als assistents com poden ajudar ells a millorar la situació dels refugiats des del mateix barri.

A més es presentà la plataforma Stop Mare Mortum, una plataforma ciutadana aixecada l’abril del 2015 que té per objectiu fomentar un canvi en les polítiques europees d’estratègia i migratòries. El seu treball es basa en la sensibilització i formació de la ciutadania, i en la incidència política amb l’objectiu d’acabar amb la situació dels refugiats.

Aquest era el primer acte al carrer del refugi, que es va constituir a principis de mes. Amb el lema “Sant Antoni vol ser refugi” tots els veïns que s’aproparen varen reivindicar l’ajuda que precisa aquest col·lectiu i la seva predisposició per oferir-la.

 

Deixa un comentari