500 persones protesten a favor dels refugiats

Durant la manifestació s’han reclamat canvis en la política europea amb els refugiats 

JORDI RIBERAYGUA // Dimecres 30 de març, a les 8 de la tarda més de 500 persones han acudit a la Plaça Catalunya de Barcelona en protesta contra el govern espanyol i la Unió Europea per exigir l’apertura de fronteres als refugiats sota el lema “Grito por los refugiados”. Centrant-se amb els afectats per la guerra síria, l’organitzadora Patrícia Martorell ha fet un discurs a favor de la mobilització de masses per “fer sentir la veu”.

Al llarg de la protesta hi ha hagut molts reclams dels assistents, tots crítics contra el govern central i les seves polítiques que han arribat a ser qualificades de “genocides”. Els assistents a la manifestació han retret també la doble moral d’Espanya a l’hora de vendre armes que serveixen per continuar amb la guerra que ha produït fins ara 200.000 morts, segons dades oficials de l’ONU.

Tot el rerefons del discurs ha apel·lat a la dignitat dels éssers humans amb frases com “Tots som éssers humans”, “Tots som refugiats” o “Cap persona és il·legal”. Tampoc han faltat les crítiques polítiques com: “Aquesta Europa no ens representa” o “Es perd la sensibilitat en paraules com esquerres o dretes”.

A més, una de les activistes, apel·lant a la mobilització, ha animat als assistents a saturar les línies telefòniques del Ministeri d’Assumptes Exteriors. Jordi Tur, un dels organitzadors de l’esdeveniment, ha recordat que “La Declaració Universal dels Drets Humans en l’article 14.1 afirma en cas de persecució, tota persona té dret a buscar asil, i a gaudir d’ell, en qualsevol país. És un Dret Internacional i revesteix d’una importància primordial per una protecció dels refugiats.”

Abans de finalitzar, una voluntària a Grècia ha ofert posar en contacte directament els convocats amb alguns refugiats a través de xarxes socials per tal d’humanitzar la tragèdia. L’objectiu és que quan ens informem no siguin aquells refugiats sinó que puguem dir els seus noms i cognoms. Així mateix, ha repartit folis entre els assistents per tal que poguessin escriure cartes que repartiria a refugiats.

La manifestació ha durat fins les 21:30 i ha acabat amb un minut de silenci on tothom present s’ha assegut i ha restat mut en memòria de les víctimes de la guerra i de la migració.

Anuncis

2 thoughts on “500 persones protesten a favor dels refugiats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s