Les protestes pels refugiats segueixen endavant

La cassolada celebrada davant la seu del PP ha reunit més de 100 persones

JORDI RIBERAYGUA // El 4 d’abril es va fer una cassolada davant la seu del Partit Popular (PP) a Barcelona on hi van assistir més d’un centenar de persones. La protesta anava contra de l’acord firmat entre la Unió Europea i Turquia per expulsar els refugiats de l’espai Schengen (que permet la lliure de circulació de persones a la UE). També hi va haver manifestacions a les altres capitals de província catalanes.

L’esdeveniment, convocat per Stop Mare Mortum via Facebook, es va celebrar a la seu del PP, perquè, com afirma l’organització, el partit ha signat el conveni malgrat el govern estigui en funcions. El tractat inclou mesures com avançar amb l’entrada de Turquia a la UE, permetre els ciutadans turcs viatjar per Europa sense visat i pagar 3.000 milions d’euros addicionals per auxiliar als refugiats.

La presència d’organitzacions com iaiofalutas.orgStop MareMortum  va fer-se notar en una manifestació “convocada amb molt poca antelació” i que “s’esperava menys nombrosa que l’anterior a Plaça Catalunya”, segons Beatriu Guarro, portaveu de Stop Mare Mortum.

DSC_1723
Va destacar la presència de gent gran a la manifestació // Font: Jordi Riberaygua

La majoria dels assistents d’aquesta cassolada eren d’una franja d’edat més elevada que al Crit pels Refugiats de la setmana anterior. La protesta va durar gairebé una hora i es va arribar als 85 dB, el que equivaldria a un carrer amb molt trànsit (un soroll molest).

En comparació amb l’anterior manifestació, on els assistents quadruplicaven la xifra, es pot destacar la presència de forces de seguretat ja que hi havia 9 agents incloent mossos d’esquadra i guàrdia urbana, així com tres furgons policials que salvaguardaven la part frontal de l’edifici.

A més del soroll de les cassoles se sentien crits com “Vergonya”, “Europa Assassina”, “Criminals”. Cal remarcar l’absència de pancartes substituïdes aquest cop per cassoles, claus i altres eines per fer soroll. Fins i tot algun assistent va fer ús del mobiliari urbà tal com fanals, tanques o semàfors per picar.

La veu dels assistents

Paul, que resideix a Minnesota (EEUU), va afirmar que esperava que el govern “escoltés” la protesta i que trobava aquesta manifestació “meravellosa”. També va declarar que estaria molt bé que Barcelona acollís refugiats com ho fa el seu estat, que ha sigut lloc d’acollida de molts refugiats africans i asiàtics.

Encarnació, membre de iaioflautas.org va declarar que són solidaris amb aquesta causa i que lluiten per fer sentir la seva veu però també la dels seus fills i dels seus néts i perquè “cada vegada anem a pitjor, és una qüestió d’humanitat”.

DSC_1738
Stop Mare Mortum corresponsabilitza als populars de participar d’una política migratòria que consideren ineficient // Font: Jordi Riberaygua

Guarro, explica que s’ha triat el dia 4 per a la protesta perquè és quan van entrar en vigor els acords entre Europa i Turquia i que estan contents amb la assistència. A més, afegeix que des de Stop Mare Mortum es reclama la lliure circulació de persones, ja siguin refugiats econòmics o per causes bèl·liques però que de moment, es limiten a demanar que es revoqui el tractat.

La portaveu confirma que des d’Stop Mare Mortum estan treballant conjuntament amb altres associacions i diversos juristes per fer demandes més concretes als Parlaments de la Unió Europa, Espanya i el de Catalunya per tenir més rellevància i ressò en els mitjans.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s